Passie voor klassiek
Vlaamse stemmen - Afdrukversie

+- Passie voor klassiek (http://www.klassiek.freebb.be)
+-- Forum: Dit wil ik even kwijt... (/forum-37.html)
+--- Forum: Dit wil ik even kwijt... (/forum-39.html)
+--- Discussie: Vlaamse stemmen (/thread-270.html)


Vlaamse stemmen - Razin - 11-15-2016 11:18 PM

Ik ben dit weekend naar de Lion King geweest en heb me kostelijk vermaakt al heeft de musical soms zwakke momenten moet ik bekennen.
Net als in de Nederlandstalige bewerking hebben worden Timon en Pumbaa gespeeld door Vlaamse acteurs die ook daadwerkelijk in een Vlaams dialect praten(ben niet best in de Vlaamse dialecten dus vraag me niet welk).
In een documentaire over de Nederlandse stemmen werd er aan de regisseur,de ik kan bijna zeggen legendarische Paul van Gorcum die menig volwassen persoon wel aan de stem herkend bijvoorbeeld Gargamel,de baron uit Bassie en Adriaan en in de Lion King Zazou,gevraagd waarom Vlamingen waarop van Gorcum antwoordde dat in de Engelse versie Timon en Pumbaa met een zuidelijk accent praatte toen moest van Gorcum gelijk aan"zuidelijken"denken en dus werden in die rollen Vlamingen gecast.
Nu is het tegenwoordig heel normaal dat(teken)films zowel een"Nederlandstalige"en een"Vlaamstalige"(wat op zich vreemd is want Vlaams is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Fries geen taal).
Dan ben ik maar wat blij dat de Lion King niet nu was uitgekomen want ik vind het een bijzonder leuke vondst om deze figuren in een ander dialect te laten spreken dan het"ABN"(wat dat ook mag wezen,ik spreek foutloos ABN,Alles Behalve NederlandsBig Grin).Ik kwam hier bij omdat bij de recensies van de laatste Spongebob film de Vlaamse critici het onnodig vonden dat er een Vlaamse versie ingesproken werd waarschijnlijk komt het omdat de tv serie al jarenlang alleen door Nederlanders wordt ingesproken en zeg nou zelf wie kan in het Nederlands nou Spongebob beter inspreken dan Lex Passchier?
Zelf geeft Passchier aan dat hij geen stemmen meer doet maar Spongebob vind hij zo leuk dat hij er graag tijd voor maakt.
En ja Sander de Heer als meneer Krabs en Jan Nonhof(tevens regisseur!)als meneer Octo e Just Meijer als Patrick maar ook wijlen Carol van Herwijnen om maar iemand te noemen.
Persoonlijk vind ik Lex zijn stem beter dan het origineel(Tom Kenny)die veel nasaler klinkt en toch wat meer irritant.
Grappig dat men in Vlaanderen dan daar liever de Nederlandse stemmen heeft.Om af te sluiten de favoriete quote van Spongebob:
Ik ben er klaar voor!


RE: Vlaamse stemmen - Razin - 11-30-2016 10:41 PM

Ik ben trouwens erg geinteresseerd in accenten tongvallen en dergelijke het is een onderwerp wat ik leuk vind en wat voor soort accent iemand gebruikt in het dagelijks leven.Ik ben zelf geboren Noord Hollander en dus gezegend met een Noord Hollandse tongval in mijn geval het Hilversums zonder de Gooise R al kan ik die natuurlijk wel spreken.Wie wil ook kwijt wat voor accent c.q. tongval hij of zij gebruikt in het dagelijks leven want ook in Vlaanderen zijn vele vele accenten te vinden net als Nederland en vele vele andere landen en talen natuurlijk!